ÖppnaDörren hjälper etablerade och nya svenskar att mötas

Hur kan företagsfrämjare bättre öppna upp för företagare med utländsk bakgrund? Det var ett tema på agendan vid en gruppcoachning i Hudiksvall den 4 maj för projektledare, rådgivare och kommunikatörer på Propell Innovation.

Bland annat berättade Birgitta Piippola från HNA om sina erfarenheter från att coacha nyanlända svenskar i att starta företag. Vi diskuterade även andra initiativ som finns och hur vi kan delta och sprida information för att få fler att göra mikrohandlingar som på lång sikt kan vara avgörande för jämlika villkor för företagare och idébärare. Kolla in exempelvis www.oppnadorren.se – vissa satsningar finns i alla Sveriges kommuner. Anmäl ditt intresse för att öppna dörren för någon redan idag! Yrkesdörren finns i alla kommuner och matchar nya och etablerade svenskar inom samma bransch för ett enkelt möte där syftet är att bredda sitt professionella nätverk. (www.yrksedorren.se)

Deltog gjorde Hudiksvalls Näringslivsbolag (HNA), Hudiksvalls kommun, RISE Netlab, Region Gävleborg och Fiber Optic Valley.  Syftet med gruppträffarna är att utbyta erfarenheter och fylla på med ny kunskap för att inspirera varandra i arbetet för jämställdhet och mångfald.